Sağlıklı Saçlar İçin Nasıl Beslenilmeli?

Sağlıklı saçlara sahip olmak, özellikle de kadınların en çok önem verdiği konulardan biri. Bu konuya her ne kadar erkekler de önem verse de, kadınların bu konuda nasıl çaba harcadığı herkes tarafından bilinir.

Peki sağlıklı saçlara sahip olmanın yolu nedir? Sadece saç bakım yöntemleriyle bu sağlanabilir mi? Elbette hayır! Sağlıklı saçların ilk şartı beslenmedir… Hatta beslenme, saç bakım yöntemlerinden daha da etkilidir.

Sağlıklı Saçlar İçin Beslenme Tüyoları

Sağlıklı saçlara sahip olmak için hangi besinleri tüketmek gerekir? Beslenmenizde bu besinlere de yer vermeniz halinde, saçlarınızın daha sağlıklı ve canlı olduğunu göreceksiniz. İçerisinde özellikle DEMİR, PROTEİN, B VİTAMİNLERİ, ÇİNKO ve KÜKÜRT yer alan besinler, saç sağlığı için oldukça faydalıdır. Peki bu sayılanlar, hangi besinlerde vardır?

  • Protein açısından zengin bir içeriğe sahip olan yumurta, saç sağlığınız için oldukça etkili olabilecek bir besindir. Hangi şekilde tükettiğinizin hiçbir önemi yok. Düzenli bir şekilde tüketmeniz yeterli.
  • BROKOLİ. Demir ve kalsiyum içeren bu besin de, saç sağlığınız için faydalı olacaktır. Ayrıca brokoli, saç için faydalı olduğu bilinen Omega 3 yağ asitleri bakımından da zengindir.
  • Omega 3 yağ asitleri, protein, demir ve B 12 vitamini bakımından zengin olan somon; saç sağlığınız için tüketmeniz gereken başlıca besinlerden…
  • KURUYEMİŞLER. Özellikle badem ve cevizin saç sağlığındaki faydalarını bilmeyen yoktur. Badem ve cevizin yağları da saç bakımında kullanılabilen, oldukça kıymetli yağlardandır. Özellikle badem, E vitamini yönünden zengin olması nedeniyle de, saç bakımında çok fazla kullanılır.

Sadece saç kremleriyle veya başka bakım yöntemleriyle saçlarınızı korumaya çalışmak, boş patinaj atmaya benzer. Bu bakımları yaparken, aynı zamanda güzel bir şekilde beslenmeyi de ihmal etmeyin!

Yanıtla