Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Direksiyon sınavında başarılı olmak için dikkat edilmesi gerekenler neler? Gelin hep beraber bu konu detaylı bir şekilde öğrenelim.

Direksiyon sınavına katılmak için yeterince büyüyen bir genç veya yetişkin bir birey öncelikle sürücü kursunda eğitim alıyor. Eğitimin ardından teorik sınava giriyor. Teorik sınavı geride bırakan sürücü adayını direksiyon sınavı bekliyor. Direksiyon sınavında başarılı olmak isteyen bir şahsın dikkat etmesi gereken birçok şey bulunuyor.

Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Direksiyon Sınavında Başarılı Olmak

Direksiyon sınavı, bir sürücü adayı için en önemli anlardan birisi. Pek çok sürücü heyecanlandığında hata yapabilir ve puanının kırılmasına sebep olabilir. Direksiyon sınavına girerken heyecan yapmamak ve rahatlıkla geçmek için sürücülerin dikkat etmesi gereken birçok şeyi en baştan anlatacağız.

Direksiyona geçmeden önce adaylara birkaç soru sorulur. Bu soru genel olarak aracın içerisindeki parçalar ile ilgili olmakta. Sürücü adayı bu sorulara doğru bir şekilde cevap vermeli. Sürücü, birkaç soruyu cevapladıktan sonra araca geçer. Araca binerken ve aracı çalıştırmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerden birisi koltuğu ayarlamak ve sonrasında emniyet kemerini takmak. Gerekirse aynaları da ayarlayıp bu şekilde aracı çalıştırmak gerekiyor.

Aracı çalıştırmadan önce sürücünün yapması gereken şeylerden birisi öncelikle vitesi kontrol etmek. Eğer vites boşta değilse boşa alınması gerekiyor. Vites boşa alınmadan çalıştırılırsa istop edeceği için sürücülerin bu duruma dikkat etmesi gerekir. Aracı çalıştırdıktan sonra el freninin indirilmesi de önemli bir husus. Genellikle sürücü adayları aracı kullandıktan sonra el frenini çeker, yeni binen sürücü ise el frenini indirerek aracı sürmeye başlar.

Direksiyon sınavında dikkat edilmesi gerekenler arasında sinyal vermek yer alıyor. Bir sürücü adayı, aracı kullanırken döneceği her yönde sinyal vermeyi ihmal etmemeli, bu konuya karşı hassas olmalı. Sinyal vermeyi unutan bir adayın bu konuda puanı kırılabilir. Bundan dolayı vitesi 1’e aldıktan sonra çıkarken sinyal verilmeli ve dönüşlerde sinyal kullanılmalı. Zaten sık sık sinyal veren bir kişi bir süre sonra dönüşlerde sinyal vereceğini hatırlamaya başlar.

Direksiyon sınavındaki pek çok sürücü adayının en çok zorlandığı kısım araç kullanmayı biliyor olsa da heyecan yapması. Özellikle heyecanlanan kullanıcılar eğitim sırasında doğru yaptığı bazı şeyleri sınav sırasında yanlış yapabilir. Heyecana yenik düşmemek için yapılması gereken şey hazırlıklı olmak ve sınava gitmeden önce bilinmesi gereken şeyleri iyi öğrenmek.

Kullanıcının Elde Edeceği Faydalar

Eğer kişi direksiyon sınavına girerken heyecanını yenerse, kurallara uyarsa ve düzgün bir şekilde aracı kullanmaya başlarsa başarılı bir şekilde sınavı geçebilir. Kısacası direksiyon sınavına hazırlıklı gelen bir kişi istediği sonucu rahatlıkla elde edebilir. Bu da kişinin ehliyete bir adım daha yaklaşmasına ve onun hayallerine kavuşmasına vesile olur.

Yanıtla